Cum invatam despre educatia financiara?

Cum invatam despre educatia financiara?

Desi am mai spus de cateva ori pana acum, pe parcursul vietii noastre va trebui sa invatam si sa ne insusim cateva lucruri extrem de importante. Printre lucrurile de care am pomenit se numara si educatia financiara. De ce este importanta aceasta chestiune?

Ei bine este important sa stii cate ceva despre veniturile, economiile si investitiile tale. Intr-o singura fraza este bine sa stii despre banii tai, ce valoare le dai si ce nu. Un astfel de proiect care isi propune sa te invete cate ceva despre educatia financiara si banii tai este si fabrica de bani.

Fabrica de bani este un proiect maret al unui ploiestean ce isi doreste sa aduca in atentia persoanelor cat de important este in zilele noastre sa stii ce se intampla cu banii tai. Si la drept vorbind nu ne-ar stica, de principiu, sa stim cat mai multe lucruri despre veniturile noastre. Bineinteles lucruri interesante veti descoperi la fiecare pas, dar sunt prea putini oameni (parere personala) care sa se implice atat de mult in ceea ce inseamna educatia financiara si in ceea ce reprezinta aceasta cu adevarat.

Probabil ca la prima vedere nu o sa dati credit in aceasta directie, dar daca v-as spune ca acest proiect va poate pune in temea cu urmatoarele chestiuni:

  • de unde iti vin veniturile;
  • de ce tipuri de venituri dispui;
  • cum ai putea sa ai o viata mai usoara din punct de vedere financiar;
  • ce inseamana sa economisesti o parte din venitul tau;
  • esti capabil sa ai parte de venituri pasive;
  • ai idee ce inseamna o investitie?
  • ce suma de bani poti investi?
  • cum sa investesti responsabil?

Toate aceste sunt mici indicii care in mod normal ar trebui sa-ti dea de gandit. Poate nu azi, poate nu maine, dar intr-un viitor apropiat sigur te vei gandi la ele. Incertitudinea in care traim ne face mai vulnerabili ca oricand, iar asta il constituie principalul obiectiv si motiv pentru care ar trebui sa dai ceva mai mult credit educatiei financiare.

De asemenea in cazul in care va plangeti ca banii nu va ajung si ca traiul zilnic este mult prea scump decat credeti voi ca vi-l puteti permite ar trebui sa va indreptati cat mai urgent catre aceasta stiinta a banilor. Caci da este o stiinta a banilor, pe care nu multi stiu sa o stapaneasca si sa se infrupte din ea. Pentru cunoscatori, acesti ar spune cu zambetul pe buze ca nu este nimic complicat, ci mai degraba o mica etapa de perfectionare, de rigurozitate si de ordine implementata in veniturile voastre.

Iar cu putina atentie la cateva elemente tehnice si formule simple de calcul veti obtine fix ceea ce va doriti. Bineinteles toate acestea vin la pachet si cu ceva sacrificii pe care din pacate trebuie sa ti le insusesti, daca iti doresti o viata ceva mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *